Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

σε βρήκα!

σε έψαξα στο δωμάτιο. κατέστρεψα αρχαία έπιπλα και σπάνιες αναμνήσεις για να σε ξετρυπώσω. έριξα τους τοίχους της ντροπής και πέρασα μέσα από αμφίδρομους καθρέφτες. σμήνη βιβλία ξέσκισα, μήπως και συναντήσω τη φοβισμένη σου μορφή να τρέμει μέσα σε μια υποσημείωση.

σε έψαξα στη σκάλα. ξηλώνοντας το ένα μετά το άλλο τα σανίδια της άκουσα από κάτω τους τα χρόνια σου να τρίζουν. τα μέτρησα, μήπως και δω στους αριθμούς να ξεσκεπάζεται η απάτη. χόρεψα πάνω στο ρυθμό της απομάκρυνσης. συνήθως δε χορεύω, μα έκανα για σένα μια εξαίρεση.

σε έψαξα στην αυλή. έσκαψα στα παρτέρια να βρω το σπόρο σου ανάμεσα στις ρίζες των σκιών σου. σκόρπησα στο πλακόστρωτο θριαμβευτικές επιστροφές και οικογενειακά τραπέζια. έκανα πλιάτσικο σε ξέγνοιαστες παιδικές φωνές που δε γεννήθηκαν ακόμα.

σε έψαξα στο δρόμο. διάβασα στο σάλιο τις προθέσεις σου μα δεν άφησα το φωσφορίζον ίχνος του να με παραπλανήσει. είδα τις σκοτεινές γραμμές των άλλων σου υγρών να μου υπαγορεύουν τη σωστή κατεύθυνση. έσκυψα στο οδόστρωμα, τράβηξα μία ξεφλουδισμένη άκρια και άρχισα να προχωρώ γδέρνοντας την καπνισμένη επιδερμίδα της φυγής σου.

σε έψαξα στην πλατεία. ψηλάφισα πάνω στα αγάλματα τη μακρόσυρτη διαδοχή των ψεύτικων σου υποσχέσεων. αντέγραψα πάνω στα χαλίκια το έπος της προδοσίας σου. έχτισα πάνω στων τελευταίων πεύκων τα κουφάρια, μη περισσέψει ύπαιθρος ξανά για να σε προστατεύσει.

σε έψαξα στην πόλη. ανάποδα τα βήματά σου αντιγράφοντας διέσχισα φλεγόμενες γειτονιές και προάστια λιμνάζοντα. ξερίζωσα ταπεινά μνημεία και υπέρλαμπρα ερείπια και ξημερώματα κατέληξα στο τελευταίο σύνορο. στους πρόποδες του ρημαγμένου οχυρού. στην άκρη της σελίδας. είδα την πρώτη σου ανάμνηση. προφήτευσα την τελευταία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου