Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αλκυονίδες Νύχτες

Αρχίζω να γράφω αυτό το κείμενο Παρασκευή και 13 και επειδή είναι ήδη αργά, μάλλον θα το τελειώσω του Αγίου Βαλεντίνου. Κατά κάποιον τρόπο θα πρέπει να ξεκινήσω κακότυχος για να καταλήξω ερωτευμένος. Ευτυχώς απαλλαγμένος από το βάρος των προκαταλήψεων και των προτηγανισμένων επετείων, προτιμώ να εκτίθεμαι στα παιχνίδια της τύχης και του έρωτα, ανεξαρτήτως ημερολογίου.
Χθες, την ίδια ώρα περίπου, έτρωγα φακές (fakes) και τσαλαβουτούσα στα κανάλια των βραδινών δελτίων, όπου η αλήθεια μοιράζεται με το δελτίο, περίπου όπως και οι φακές πριν από μερικές δεκαετίες. Αφού ξεπέρασα με σχετική ευκολία τα πρώτα θέματα, τα σχετικά με τις θυελλώδεις συγκρούσεις των πολιτικών μας αρχηγών -ξέρετε, αυτά που παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα- έφτασα σε δύο ειδήσεις τοπικού ενδιαφέροντος που με έκαναν να φουσκώσω τελικά από υπερηφάνεια και όχι από τα όσπρια.
Η πρώτη είχε να κάνει με μια ομάδα “ρομπέν των φτωχών” που έδρασαν σε super market στη Λάρισα, “απαλλοτριώνοντας” τρόφιμα, τα οποία και μοίρασαν στη συνέχεια σε παρακείμενη λαϊκή αγορά. Δύο αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας από 19 έως 21 ετών συνελήφθησαν και κατηγορούνται για “ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία”. Ο καλόκαρδος ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν υπέβελε μήνυση –έλα, μωρέ… παιδιά είναι- και οι συλληφθέντες, αφού απολογήθηκαν στον ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι. Εδώ παραμένουν ελεύθερες οι τιμές στα βασικά είδη τροφίμων…
Αμέσως μετά το ενδιαφέρον της ειδησεογραφίας μετατοπίστηκε κατά 60 περίπου χιλιόμετρα στην πίστα της Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου ένας ξέγνοιαστος Βολιώτης υπερήρωας εισέβαλε με το αμαξάκι του με 120 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε ένα σουβλατζίδικο. Ο νεαρός οδηγός γλίτωσε από θαύμα με ένα ράγισμα στη μύτη του, ενώ οι θαμώνες του καταστήματος ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως βγήκαν σώοι από αυτήν την περιπέτεια. Εκεί που περίμεναν αμέριμνοι να τυλίξει η πίτα το σουβλάκι τους, έπεσαν θύματα τροχαίου! Γι’ αυτό σας λέω φακές και πάλι φακές!
Αρκετά όμως με το τηλεοπτικό μας μικροσκόπιο – ήρθε η ώρα να σας δώσω τις δικές μου αποκλειστικές υπερ_αστικές ειδήσεις:
*Ρελάνς ετοιμάζει το ρεπουμπλικανικό κόμμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012. Ήδη αναζητείται υποψήφιος μεταξύ των ελαχίστων επιζώντων των φυλών Τσερόκι και Σεγιέν, ξορκίζοντας έτσι μετά τη δουλεία και το δεύτερο προπατορικό αμάρτημα του περιούσιου λαού. *Κοινή υποψηφιότητα θα καταθέσουν το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Ιορδανία για τη συνδιοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. *Την έκπληξη κάνει για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της Pyong-Yang στο παζλ της διεθνούς διπλωματίας, ανακοινώνοντας την συνένωση της Βορείου Κορέας με τη Νότιο Υεμένη. Έμπειροι και εμπύρετοι αναλυτές προβλέπουν παρόμοιες κινήσεις και μεταξύ των κρατών της Δυτικής Σαχάρας και του Ανατολικού Τιμόρ. *Εθνική συναίνεση και ομοψυχία ζήτησε ο ελληνική κυβέρνηση – να τσοντάρουμε όλοι από κάτι μπας και ανανεωθεί το ιατροφαρμακευτικό υλικό στα νοσοκομεία. Στο μεταξύ συστοιχίες μαχητικών αεροσκαφών –αγορασμένων σε τιμή ευκαιρίας- θα εμψυχώνουν τους ασθενείς πετώντας πάνω από τα κρεβάτια τους. *Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μνημειώδες αριστούργημα “Σχέδιο Τρόμου”, με τον Τομ Χανκς στο ρόλο του Γκούσταβ του γάτου-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου. *Μετεωρίτης στο μέγεθος της Γροιλανδίας αναμένεται να συγκρουστεί αύριο με τη Γη.
Κάποτε προσπάθησα να εξηγήσω σε ένα Νορβηγό τι είναι οι αλκυονίδες μέρες. Με τα λίγα νορβηγικά που ξέρω, μάλλον κατάφερα να τον εξοργίσω παρά να τον ενημερώσω. “Καλά, δε σας φτάνουν πέντε μήνες καλοκαίρι και θέλετε και ένα μικρό ηλιόλουστο διάλλειμα μες στην καρδιά του –κάτι σαν- χειμώνα σας;”
Φυλάξτε κάτι από αυτές τις μέρες και τις νύχτες κάπου μέσα σας, γιατί έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου