Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

λαθος

οδηγω στην εθνικη απο θεσσαλονικη προς βολο. σε ενα παρκιν, λιγο μετα την κατερινη, βλεπω εναν τυπο να κανει οτοστοπ κρατωντας ενα χαρτονι που γραφει πανω "θεσ/νικη". θελω να σταματησω, να του πω οτι εχει σταθει στη λαθος πλευρα του δρομου ή, αν ειναι ξενος, οτι τον κοροϊδεψανε, αλλο αυτος τους ζητησε να γραψουν στο χαρτονι του κ αλλο αυτοι του γραψανε. ομως τρεχω στην εθνικη κ μεχρι να το παρω αποφαση, ο τυπος εχει γινει μια κουκκιδα στο καθρεφτη μου κ δεν μπορω να κανω οπισθεν για να τον φερω ξανα στις φυσικες του διαστασεις. τελος παντων, ελπιζω να βρεθει καποιος με καλυτερα αντακλαστικα μετα απο μενα κ να τον βοηθησει.
μετα απο καμια σαρανταρια χιλιομετρα σταματαω στην λεπτοκαρυα να παρω εναν καφε. δυο αλλοι οδηγοι στεκονται μπροστα στα αμαξια τους κ κουβεντιαζουν ξυνοντας με το καλαμακι τα τοιχωματα των ποτηριων τους. οπως περναω απο διπλα τους, ακουω να λεει ο ενας: "ε, κ τι να εκανα; οταν το καταλαβα ηταν πια αργα.. πώς να γυρισω πισω;" πιστευοντας οτι μιλανε για τον τυπο με το χαρτονι, μπαινω αμεσως κ εγω μες στην κουβεντα τους απροσκλητος: "τον ειδατε κ εσεις, ε;" "ποιον να δουμε, ρε φιλε;" μου απαντουν αυτοι λιγο αγριεμενοι. "τιποτα, τιποτα.. με συγχωρειτε.. λαθος", τους λεω κ απομακρυνομαι.
στην υπολοιπη διαδρομη προσπαθω να με πεισω πως ισως αυτοι οι δυο να συζητουσανε για τα πολιτικα κ την επικαιροτητα, κ οχι για τα προσωπικα τους, κ ισως τελικα να μην τους φανηκα τοσο πολυ αδιακριτος. μεχρι να φτασω στον προορισμο μου, κ αφου σχεδον με εχω πεισει, καταληγω μοιραια στο συμπερασμα οτι ολοκληρη η χωρα, για να μην πω η ανθρωποτητα, στεκεται στη λαθος πλευρα του δρομου, πισω απο ενα λαθος τοπωνυμιο γραμμενο σε χαρτονι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου